Raivo Dankers een manche tweede in het ONK 250 in Westerbrok

24 september 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Westerbork een manche tweede geworden.

De crosser uit Heesch kende in de eerste manche tegenslag want na twee valpartijen en een vreemd geluid in de motor besloot hij om de wedstrijd te verlaten. In de tweede manche kwam hij sterk terug en vocht mee om de zege om uiteindelijk tweede te worden.

Het circuit van Westerbork ligt Raivo altijd goed en dit zorgde ervoor dat hij niet lang hoefde te zoeken naar het juiste ritme. In de training slaagde hij erin om een snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij uiteindelijk met een verschil van 0,1 op de snelste man de pole position miste.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen maar omdat hij in de eerste ronde iets te voorzichtig was moest hij een aantal plaatsen prijsgeven. Vanaf de tweede ronde begon het rijden beter te gaan en kwam Dankers naar voren. Helaas werd zijn opmars onderbroken door twee valpartijen en omdat Raivo de hele manche al een raar geluid in de motor hoorde, besloot hij om de wedstrijd te verlaten.

Gedreven ging hij in de tweede manche van start en zat er opnieuw goed vooraan bij. Hij werkte zich op naar de koppositie maar kreeg niet veel later last van opgepompte armen. Hierdoor moest hij het tempo iets laten zakken en zakte terug naar een derde plaats. In de laatste vijf minuten voerde Raivo het tempo weer op en wist nog terug te komen naar een tweede plaats en kwam dicht achter de kopman als tweede over de finish.