Raivo Dankers net naast het podium in het BK 250 in Orp Le Grand

16 september 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Belgisch Kampioenschap 250 in Orp le Grand op een vierde plaats geeindigd.

Na een valpartij in de eerste manche kwam de crosser uit Heesch op een vijfde plaats over de finish. In de tweede manche werd hij derde waardoor hij net het podium miste! In de superfinale was het door het stof lastig om een hoog tempo te rijden maar toch reed Raivo een nette en constante wedstrijd en finishte als tweede van de MX2 klasse.

De tijdtraining was slechts tien minuten in Belgie waardoor Raivo niet veel tijd had om een goede ronde neer te kunnen zetten. Hij kwam uit op een zesde tijd maar wist dat er in de manches veel meer in moest kunnen zitten.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Raivo die als leider door de eerste bocht kwam. Echter dit was van korte duur want hij werd gepasseerd en kwam niet veel later in een afdaling ten val. Raivo zakte terug naar een vijfde plaats en wist deze positie ook vast te houden tot over de finish. Ook in de tweede manche zat Dankers er goed vooraan bij met de start. Op een derde plaats rijdend kwam hij even ten val maar hij wist deze positie vast te houden tot over de finish.

Met deze resultaten had Raivo zich weten te kwalificeren voor de superfinale. Rond de zevende plaats kwam hij uit de start en kon het hoge tempo goed volgen. Echter in de derde ronde kwam hij in aanraking met een andere rijder en werd de wal over gebeukt. Hierbij gingen een aantal plaatsen verloren en omdat het erg stoffig was wilde Raivo geen grote risico’s nemen. Hij legde beslag op een negende plaats en was hiermee de tweede MX2-rijder.

Daguitslag BK 250 Orp le Grand:
1 Cyril Genot 50 Pnt
2 Simeo Ubach 42 Pnt
3 Mark Boot 38 Pnt
4 Raivo Dankers 36 Pnt
5 Nick Leerkes 33 Pnt