Valpartijen houden Raivo Dankers buiten de top tien in EMX250 in Lommel

5 augustus 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 in het Belgische Lommel tegenslag gekend.

In de eerste manche kwam Dankers in de top tien rijdend hard ten val en finishte buiten de punten. In de tweede manche leek hij zijn revanche te gaan nemen maar op een vierde plaats rijdend kwam hij opnieuw ten val en kwam daardoor niet verder dan een vijftiende plaats.

De crosser uit Heesch kwalificeerde zich als tiende in zijn groep en was er klaar voor om in de manches op jacht te gaan naar de punten.

In de eerste manche kwam Raivo niet lekker weg bij de start en kwam pas op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en werkte zich op naar een tiende plaats. Echter in het heetst van de strijd kwam hij hard ten val op een springschans en had even nodig voordat hij weer terug op de motor kon stappen. Dankers vervolgde nog wel de wedstrijd maar door de impact van de valpartij kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen en finishte als vierentwintigste.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal was zijn start vele malen beter en kon hij als tweede aan de wedstrijd beginnen. Dankers hield lang stand in de top drie en reed later goed op een vierde plaats. Helaas kwam hij in het tweede deel van de wedstrijd ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een tiende plaats. Omdat het ritme er helemaal uit was, moest Dankers in het resterende deel van de wedstrijd nog meer plaatsen prijsgeven en finishte op een vijftiende plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een achttiende plaats in het dagklassement en staat nu tiende in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap. Voor Raivo gaat het kampioenschap over drie weken verder in het Zweedse Uddevalla.