Raivo Dankers vecht zich naar achtste plaats in de Dutch Masters in Lichtenvoorde

23 juli 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op een achtste plaats geeindigd.

Dankers kende een sterk begin van de eerste manche maar kwam toen hard ten val en moest genoegen nemen met een tiende plaats. In de tweede manche kwam hij bij de start ten val maar reed een sterke inhaalrace en kwam terug naar een achtste positie.

Raivo zette zijn sterke rijden van de afgelopen weken verder. In de training had hij al snel een goed gevoel te pakken op de baan en zette een snelle vijfde tijd op de klok.

In de eerste manche pakte Raivo een goede start en werkte zich in de beginfase op van een achtste naar een zevende plaats. Hij hield zich hierop goed staande en had aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Echter door een harde valpartij verloor hij veel tijd en werd teruggeslagen naar een negende plaats. Raivo kon niet meer in het juiste ritme komen en viel even terug naar een elfde plaats. In de slotfase wist hij nog een positie goed te maken en kwam als tiende over de finish.

De tweede manche begon met een tegenslag voor de crosser uit Heesch want hij kwam ten val en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Dankers zette alles op alles en wist er nog een achtste plaats uit te halen.

Met een tiende en een achtste plaats in de manches eindigde Raivo op achtste plaats in het dagklassement en is in de eindstand van het kampioenschap op een negende plaats geeindigd.

Raivo zal zich in de komende anderhalve week gaan voorbereiden op de EMX250-wedstrijd in het Belgische Lommel, welke verreden wordt in het weekend van 3 en 4 augustus.

Daguitslag Dutch Masters 250 Zwarte Cross Lichtenvoorde:
1 Roan van de Moosdijk 50 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 42 Pnt
3 Adam Sterry 38 Pnt
4 Tom Vialle 34 Pnt
5 Mikkel Haarup 30 Pnt
8 Raivo Dankers 24 Pnt