Raivo Dankers sterk zesde in EMX250 in Duitsland

24 juni 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het EMX250 kampioenschap in het Duitse Teutschenthal een zesde plaats weten te behalen.

Dankers scoorde met een elfde en zesde plaats in de manches goed maar vooral de tweede manche was sterk.

Op het harde, technische circuit van Teutschenthal begon Dankers sterk door in de tijdtraining een zevende tijd in zijn groep neer te zetten. Omdat er veel gesproeid was, ontstonden er al snel diepe sporen en dit maakte het circuit zeer verraderlijk.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Raivo had al snel een goed ritme te pakken en reed in een groepje. Lang hield hij stand in de top tien maar in de slotfase viel hij er met een elfde plaats uiteindelijk net buiten.

De crosser uit Heesch kwam sterk terug voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start nog beter en ging hij de strijd aan om de top vijf plaatsen. Nadat hij op een vierde plaats uit de eerste ronde kwam, hield hij lang stand op een vijfde plaats. Dankers weerde zich kranig en ondanks dat hij met nog een aantal ronden te gaan terugviel naar een zesde plaats bleef hij vechten tot aan de finishvlag, met een zesde plaats als resultaat.

In het dagklassement eindigde Raivo op een goede zesde plaats en is hiermee opgeklommen naar een negende plaats in de tussenstand. Over vier weken zal Raivo starten in de finale van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.