Raivo Dankers in de top vijf in EMX250 in Letland

20 juni 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de EMX250 wedstrijd in het Letse Kegums in de top vijf geeindigd. Dankers reed een dijk van een eerste manche en kwam na een matige start helemaal terug naar een derde plaats. Lang wist hij hier op stand te houden maar werd uiteindelijk vierde. Ook in de tweede manche moest hij aan een opmars beginnen en kwam toen terug naar een zevende plaats.

Raivo begon overtuigend aan het weekend door in de tijdtraining op zaterdag de snelste tijd in zijn groep neer te zetten. Gedurende de sessie wist hij zijn tijd meerdere keren te verbeteren en dit zorgde voor veel vertrouwen voor in de manches.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Raivo niet lekker weg bij de start. In de waves had hij de juiste lijn te pakken en wist hier in de eerste manche vele plaatsen winst te boeken. Dankers stootte door naar een derde plaats en wist hier lang op stand te houden. Echter in de slotfase moest hij Alberto Forato nog laten passeren waardoor hij op nette vierde plaats over de finish kwam.

In de tweede manche moest Raivo opnieuw een inhaalrace rijden. Van rond de vijftiende plaats kwam hij terug naar voren en gaf alles om de rijders voor hem zo snel mogelijk te passeren. Dankers wist de ene na de andere rijder te passeren en finishte op een goede zevende plaats, waarmee hij vijfde werd in de daguitslag.

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het Europees Kampioenschap opgeklommen naar een veertiende plaats.

Aankomend weekend zal Raivo starten in de volgend EMX250 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Roan van de Moosdijk 50 Pnt
2 Alberto Forato 38 Pnt
3 Jeremy Sydow 38 Pnt
4 Stephen Rubini 36 Pnt
5 Raivo Dankers 32 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Alberto Forato 201 Pnt
2 Stephen Rubini 201 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 194 Pnt
4 Rene Hofer 138 Pnt
5 Giuseppe Tropepe 114 Pnt
14 Raivo Dankers 66 Pnt