Raivo Dankers kent leerzaam GP MX2 debuut en komt dichtbij de punten

1 april 2019

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in zijn Grand Prix MX2 debuut in Valkenswaard veel ervaring opgedaan.

De crosser uit Heesch heeft in beide manches gevochten voor wat hij waard was en was dicht in de buurt van de punten te vinden. In de eerste manche werd hij 22ste en in de tweede manche kwam hij als 24ste over de finish.

Op zaterdag liet Raivo een goede stijgende lijn zien. In iedere sessie begon hij zich meer vertrouwd te voelen op het circuit en in deze voor hem nieuwe klasse. Dit zorgde ervoor dat hij zich als 23ste wist te kwalificeren voor de wedstrijd. Dit gaf hem vertrouwen voor de wedstrijd op zondag en hij was er dan ook klaar voor om te gaan vechten voor de punten.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Dankers niet goed uit de start waardoor hij beide keren van rond de dertigste plaats aan een inhaalrace moest beginnen. Knokkend voor wat hij waard was, ging hij de strijd aan met de concurrentie en dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche terug kwam naar een 22ste plaats en dus net geen WK punten scoorde. In de tweede manche moest hij van verder komen maar opnieuw wist hij gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en kwam op een vierentwintigste plaats binnen.

Raivo heeft geen punten voor het wereldkampioenschap gescoord maar heeft wel enorm veel ervaring opgedaan. Aankomend weekend zal de crosser uit Heesch starten in de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento.