Raivo Dankers wint ADAC 125 Cup in Telsfeld

30 juli 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft zondag op het zandcircuit van Tensfeld de ADAC 125 Cup weten te winnen. In de eerste manche kwam Dankers na een matige start terug naar een tweede plaats maar in de tweede manche wist hij een goede start om te zetten in een overwinning en pakte hiermee de dagzege.

In de trainingen op zaterdag was het circuit nog bijzonder snel. Daarnaast lagen de temperaturen hoog waardoor het belangrijk was om niet al teveel energie te verspelen. Raivo zette verschillende keren aan en kwam uit op een vijfde tijd waarmee hij zich ruimschoots wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Een matige start zorgde er in de eerste manche voor dat hij van buiten de top vijftien terug naar voren moest komen. Strak rijdend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en vocht zich terug naar een tweede plaats. Opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan van zo’n dertien seconden. Raivo begon het te dichten maar kwam helaas tijd tekort om tot aan het achterwiel te komen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij net buiten de top vijf uit de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist zich op te werken naar de koppositie. Door het tempo hoog te houden, wist hij een gat te slaan. Echter toen hij tussen de achterblijvers kwam, wist de tweede man weer iets dichterbij te komen maar Raivo had voldoende marge om de koppositie in handen te houden en de manche winnend af te sluiten.

Met een 2-1 in de manches won de crosser uit Heesch het dagklassement in Tensfeld. In de tussenstand om de ADAC 125 Cup is hij opgeklommen naar een derde plaats. Aankomend weekend staat voor Raivo de volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in Lommel.

Daguitslag ADAC 125 Cup Tensfeld:
Raivo Dankers 47 Pnt
2 Filip Olsson 45 Pnt
3 Raf Meuwissen 35 Pnt
4 Mario Lucas 30 Pnt
5 Nico Greutmann 30 Pnt