Dubbelslag voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Lelystad

25 juni 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad gewonnen.

In de eerste manche moest Dankers na een matige start terug naar voren komen maar in de tweede manche zat hij er beter bij en wist gelijk in de beginfase de koppositie in handen te nemen.

De klasse van Raivo moest als eerste de baan op om te gaan trainen. Het circuit was perfect geprepareerd en omdat Raivo wel vaker op deze baan rijdt, had hij het goede gevoel gelijk in handen. Strak sturend perste hij er een snelle ronde uit en pakte hiermee met een verschil van een seconde de pole position.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Raivo niet goed weg en moest van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij begon aan een opmars en het passeren ging hem vlotjes af. Eenmaal op een tweede plaats aangekomen had hij even tijd nodig om een plaats te vinden waar hij de koppositie over kon nemen. Toen de kopman na een aantal ronden iets te ver naar buiten ging in een bocht kon Raivo de leiding overnemen en stond de eerste plaats niet meer af.

In de tweede manche was zijn start vele malen beter en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Gelijk sloeg hij toe en wist in de beginfase door te stoten naar de koppositie. Met een straf tempo begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en werkte een sterke wedstrijd af. Gedurende de wedstrijd bouwde Raivo een voorsprong op van veertien seconden en zette zo ook de tweede manche naar zijn hand.

Met een dubbele mancheoverwinning won Raivo niet alleen het dagklassement maar ook is hij de nieuwe leider geworden in het Open Nederlands Kampioenschap. De volgende wedstrijd van Raivo is de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in het weekend van 13 en 14 juli in Lichtenvoorde.

Daguitslag ONK 125cc in Lelystad:
1 Raivo Dankers 100 Pnt
2 Brian van der Klij 90 Pnt
3 Boyd van der Voorn 79 Pnt
4 Kjell Verbruggen 77 Pnt
5 Adam Collings 70 Pnt