Raivo Dankers wint beide manches van het ONK 125cc in Veendam

19 juni 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam gewonnen. De crosser uit Heesch kwam sterk voor de dag en wist beide manches naar zijn hand te zetten.

Het circuit van Veendam was in de training nog bijzonder snel. Het tempo lag hoog en dit zorgde ervoor dat de tijden van de kopmannen dicht bij elkaar lagen. Raivo kwam na verschillende snelle ronden uit op een tweede tijd en was hiermee slechts een fractie langzamer dan de snelste man.

In de eerste manche pakte Raivo een redelijk goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Al snel nam hij de derde plaats in handen en niet veel later wist hij door te stoten naar een tweede plaats. Hij ging in de achtervolging op de kopman en toen deze ten val kwam, nam Raivo de koppositie over. Strak sturend wist hij gedurende de wedstrijd een gat te slaan waarmee hij onbedreigd naar de zege kon rijden.

In de tweede manche wist hij sinds lange tijd weer kopstart te pakken. Raivo had gelijk het juiste ritme in handen en zette een strak tempo in. Gedurende de wedstrijd bouwde hij een veilige voorsprong op en wist de manche met een voorsprong van 12 seconden op de tweede man winnend af te sluiten.

Met een dubbele manche overwinning pakte Dankers de dagzege in Veendam. Met deze dubbelslag is hij in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Lelystad.

Daguitslag ONK 125cc in Veendam:
1 Raivo Dankers 100 Pnt
2 Raf Meuwissen 90 Pnt
3 Arno Menting 79 Pnt
4 Loeka Thonies 73 Pnt
5 Boyd van der Voorn 73 Pnt