Winst en verlies liggen dicht bij elkaar voor Raivo Dankers in ADAC in Molln

27 mei 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft in de tweede wedstrijd om de ADAC 125 Cup in Molln een manchezege weten te boeken. Helaas was het voor Dankers een weekend met succes en tegenslag want naast zijn manchezege wist hij door een valpartij bij de start niet tot scoren te komen in de andere manche.

De crosser uit Heesch kwam als leider in de tussenstand naar de wedstrijd in Molln. Met zijn vorm zit het momenteel goed en daardoor begon hij met vertrouwen aan het weekend. De snelste tijd op zaterdag bezorgde hem de pole position waarmee hij in beide manches op zondag als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Helaas sloeg in de eerste manche gelijk het noodlot toe. Raivo raakte betrokken bij een valpartij bij de start waarbij zijn gaskabel beschadigd raakte. Snel sprong hij terug op zijn KTM maar door de problemen moest hij naar de pits om er een nieuwe kabel op te laten zetten. Toen het probleem verholpen was, had hij al meer dan een ronde achterstand waardoor hij niet meer kon doen dan de eerste manche als een goede training te zien.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal kon hij net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen en ging in de aanval op de rijders voor hem. Al snel had hij de vierde plaats in handen en in de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een tweede plaats. Tijdens zijn aanval op de kopman kwam hij even ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een derde plaats maar Raivo herstelde zich goed en begon de druk op te voeren bij de twee leiders. Beide rijders wist hij in het resterende deel van de wedstrijd nog te passeren waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd als winnaar over de finish kwam.

Met een 33-1 in de manches eindigde Raivo op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de ADAC 125 Cup staat hij nu vierde met een achterstand van slechts 12 punten op de kopman. In het weekend van 9 en 10 juni staat voor de crosser uit Heesch de vijfde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag ADAC 125 Cup in Molln:
1 Filip Olsson 43 Pnt
2 Raf Meuwissen 42 Pnt
3 Emil Weckmann 40 Pnt
4 Lion Florian 35 Pnt
5 Rasmus Pedersen 32 Pnt
8 Raivo Dankers 25 Pnt

Tussenstand ADAC 125 Cup:
1 Filip Olsson 87 Pnt
2 Raf Meuwissen 82 Pnt
3 Emil Weckmann 76 Pnt
4 Raivo Dankers 75 Pnt
5 Lion Florian 62 Pnt