Raivo Dankers scoort vierde plaaats in EMX125 in Duitsland

20 mei 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Duitse Teutschenthal een top vijf plaats weten te behalen.

De crosser uit Heesch kwam in de tweede manche sterk voor de dag door op het verraderlijke circuit op een vierde plaats over de finish te komen. In de eerste manche kwam hij slecht weg maar vocht zich van buiten de twintigste plaats toch nog terug naar een dertiende positie.

Na zijn top drie plaats in Letland was Dankers er opgebrand om ook in Duitsland hoog te scoren. Op het in de training nog super snelle circuit deed hij er alles aan om een goede tijd op de klok te zetten. Verschillende keren zette hij aan en kwam uit op een nette vijfde tijd. Dit zorgde ervoor dat hij een ideale startplaats uit kon kiezen in de beide manches.

In de eerste manche kwam hij heel slecht uit de start en moest van ver achter uit het veld terug komen. De crosser uit Heesch reed na een aantal ronden op een negentiende plaats maar vocht voor wat hij waard was en wist nog terug te komen naar een dertiende positie.

Na zijn dertiende plaats in de eerste manche zat hij er in de tweede manche veel beter bij met de start en mengde zich in de strijd om de top vijf plaatsen. Lang reed hij op een zesde plaats in de staart van de kopgroep maar na een sterk eindschot wist hij nog twee plaatsen winst te boeken en kwam als vierde over de finish.

Met de goede uitslag in de tweede manche eindigde hij toch nog op een achtste plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand om het Europees Kampioenschap opgeklommen naar een zesde plaats. Volgend weekend zal Dankers aan de start komen in de tweede wedstrijd om de ADAC 125 Cup in Molln, een competitie waarin hij momenteel aan de leiding staat.

Daguitslag EMX125 in Duitsland:
1 Mattia Guadagnini 47 Pnt
2 Rene Hofer 47 Pnt
3 Meico Vettik 34 Pnt
4 Thibault Benistant 33 Pnt
5 Tom Guyon 32 Pnt
8 Raivo Dankers 26 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Rene Hofer 180 Pnt
2 Thibault Benistant 132 Pnt
3 Emil Weckman 111 Pnt
4 Petr Polak 104 Pnt
5 Tom Guyon 104 Pnt
6 Raivo Dankers 93 Pnt