Raivo Dankers vecht voor titelkansen in Dutch Masters in Mill en wint

7 mei 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill gevochten voor wat hij waard was.

Na een gecontroleerde zege in de eerste manche reed hij in de tweede manche een gigantische inhaalrace en kwam van buiten de top dertig terug naar een tweede plaats. Dit leverde hem de dagzege op waarmee hij zijn kansen op de Dutch Masters titel in leven heeft gehouden.

De crosser uit Heesch had zich goed voorbereid op de wedstrijd in Mill en begon gretig aan de dag. In de training lag het tempo hoog en waren de verschillen tussen de rijders klein. Toch was het Raivo die net dat kleine beetje extra kon geven en de pole position wist te veroveren.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk de leiding in handen kon nemen. Hij zette een strak tempo in en dit zorgde ervoor dat hij na een aantal ronden weg begon te lopen bij zijn achtervolgers. Netjes rijdend koos hij zijn lijnen en bouwde gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op waardoor hij onbedreigd als winnaar werd afgevlagd.

In de tweede manche lagen de kaarten heel anders. Raivo zat er redelijk goed bij met de start maar omdat een rijder vlak voor hem hard remde voor een bocht, kon Raivo hem niet meer ontwijken en viel. Omdat zijn voorrem vervolgens aanliep viel hij nog eens en koste het hem veel tijd voordat hij zijn weg kon vervolgen. Van buiten de top dertig begon hij aan een inhaalrace en wist vervolgens de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen. Rijdend voor alles wat hij waard was kwam hij in de slotfase de top vijf binnen maar Raivo zag dat er meer in zat en begon het grote gat tot aan het groepje van de tweede man te dichten. In de hitte wist hij het tempo hoog te houden en slaagde erin om op een geweldige tweede plaats over de finish te komen.

Met een 1-2 in de manches verzekerde Raivo zich van de dagzege in Mill en staat nu op een tweede plaats in de strijd om de titel. Zijn achterstand op de leider in de tussenstand bedraagt slechts 3 punten. In het weekend van 13 en 14 juli wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in Lichtenvoorde. Aankomend weekend zal Raivo starten in het Europees Kampioenschap 125cc in Letland.

Daguitslag Dutch Masters 125cc Mill:
1 Raivo Dankers 1-2
2 Emil Weckman 3-1
3 Raf Meuwissen 2-2
4 Filip Olsson 4-3
5 Cameron Durow 6-7

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 125cc:
1 Emil Weckman 115 Pnt
2 Raivo Dankers 112 Pnt
3 Filip Olsson 110 Pnt
4 Raf Meuwissen 110 Pnt
5 Brian van der Klij 69 Pnt