Raivo Dankers boekt opnieuw manchezege in de Dutch Masters 125cc

3 april 2018

Raivo Dankers van RD10 heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Oldebroek opnieuw een manchezege weten te boeken.

Dankers kwam in de eerste manche tot twee keer toe ten val maar vocht zich toch nog terug naar een zesde plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken en sloot de manche winnend af.

In de training zat Raivo er qua tijden gelijk goed vooraan bij. Hij perste er verschillende snelle tijden uit en legde beslag op een derde tijd. Het verschil met de twee kopmannen was klein waardoor Raivo wist dat wanneer hij een goede start zou pakken, zijn snelheid goed genoeg was om mee te kunnen strijden voor de overwinning.

De eerste manche begon echter met een tegenslag voor Dankers. Door een foutje in de beginfase en later nog een valpartij moest hij van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Dankers zette de achtervolging in en wist de ene na de andere rijder te passeren. Alles gevend wist hij er toch nog een zesde plaats uit te halen waarmee hij de schade nog enigszins beperkt wist te houden.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kreeg hij al snel de vijfde plaats in handen. Raivo bouwde zijn wedstrijd goed op en kwam gedurende de wedstrijd naar voren. In het midden van de wedstrijd had hij zich op weten te werken naar een tweede plaats en ging in de aanval op de kopman. Met nog drie ronden te gaan nam hij de leiding over en door een strak tempo te blijven rijden, wist hij ook nog een gat te slaan. Met een voorsprong van zes seconden sloot Raivo de tweede manche winnend af en wist hiermee derde te worden in het dagklassement.

In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross 125cc staat Dankers nu op een vierde plaats en kijkt tegen een achterstand aan van slechts 7 punten op de kopman. Aankomend weekend staat voor Raivo de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oldebroek:
1 Raf Meuwissen 44 Pnt
2 Filip Olsson 43 Pnt
3 Raivo Dankers 40 Pnt
4 Emil Jonrup 38 Pnt
5 Emil Weckman 36 Pnt

Tussenstand Dutch Masters 125cc:
1 Filip Olsson 72 Pnt
2 Raf Meuwissen 70 Pnt
3 Emil Weckman 70 Pnt
4 Raivo Dankers 65 Pnt
5 Emil Jonrup 65 Pnt