Raivo Dankers scoort vierde plaats in EMX125 Valkenswaard

19 maart 2018

Raivo Dankers van team RD10 heeft in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het Eurocircuit van Valkenswaard een vierde plaats weten te behalen.

Deze positie wist de crosser uit Heesch in de tweede manche in de wacht te slepen. In de eerste manche kreeg hij na een valpartij zijn motor niet meer aan de praat waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

De voorbereiding op de wedstrijd in Valkenswaard verliep voor Raivo verre van soepel. Op donderdagavond kreeg hij griep en had veertig graden koorts. Dankzij de juiste medicatie knapte hij snel op zodat hij op zaterdag in ieder geval op de motor kon stappen. Ondanks dat hij nog niet fit was, slaagde hij er wel in om een hele snelle tijd neer te zetten waarmee hij in zijn groep het snelste was.

Met vertrouwen begon hij aan de eerste manche. Echter toen het hek viel kreeg hij net over het hek teveel wielspin wat tot gevolg had dat hij aangetikt werd door de rijder die naast hem stond. In de achterhoede dook hij de eerste bocht in maar begon gelijk aan een opmars en had al snel veel rijders te pakken. Helaas kwam hij tijdens zijn opmars ten val waarna het meer dan twee ronden duurde voordat hij zijn motor weer aan de praat had. Omdat punten halen toen niet meer mogelijk was, besloot hij om de wedstrijd te verlaten en zijn krachten te sparen voor de tweede manche.

Uitermate gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam redelijk weg en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat Dankers de scherpte miste vanwege de griep kwam hij goed terug naar voren en finishte als vierde.

Door zijn nulscore in de eerste manche moest Raivo in het dagklassement genoegen nemen met een tiende plaats. De volgende wedstrijd voor de crosser uit Heesch is de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op 2 april.