Dubbelslag voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Boekel

5 maart 2018

Raivo Dankers van Team RD10 is de nieuwe leider in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. Tijdens de tweede wedstrijd in het Brabantse Boekel wist Dankers beide manches op zijn naam te schrijven en pakte hiermee de dagzege.

Het circuit van Boekel lag er in de training verraderlijk bij. De ondergrond was opnieuw bevroren en dit maakte het op verschillende plaatsen erg glad. Raivo had het goed onder controle en wist in zijn groep de snelste tijd neer te zetten in de training. Dit zorgde voor vertrouwen voor de beide manches en hij begon dan ook gedreven aan de voorbereiding op de eerste manche.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche wist hij op zijn goed geprepareerde KTM machine kopstart te pakken. Gelijk zette hij een hoog tempo in en had een goed ritme in handen. Toen tweede man Raf Meuwissen door een achterblijver werd aangetikt en ten val kwam, werd het gat van Dankers nog groter waardoor hij de wedstrijd met een voorsprong van 19 seconden winnend af wist te sluiten.

Ook in de tweede manche was het Raivo die gelijk kopstart wist te nemen. Samen met de tweede man maakte hij er een mooie wedstrijd van en lange tijd zaten ze dicht bij elkaar in de buurt. Toen ze in de slotfase tussen de achterblijvers kwamen, maakte Raivo de juiste keuzes en gaf de koppositie niet meer uit handen.

Met een dubbele manchezege mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot! Na twee wedstrijden voert de crosser uit Heesch het kampioenschap aan. Aanstaande zondag start Dankers in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.