Raivo Dankers opent sterk in het ONK 125cc in Gemert

25 februari 2018

Raivo Dankers van Team RD10 is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Gemert dicht bij de eindzege gekomen.

Op het bevroren circuit begon de crosser uit Heesch gecontroleerd door in de training een tweede tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij steeds beter in zijn ritme, sloop naar het achterwiel van de kopman en sloeg in de slotfase toe. Na een zeer sterk gereden wedstrijd kwam hij tevreden als winnaar over de finish.

In de tweede manche had hij meer werk te doen toen de twee kopmannen in de beginfase een klein gaatje wisten te slaan omdat Raivo na een iets mindere start eerst een paar andere rijders moest passeren. Toen hij op een derde plaats aan kwam begon hij het gat te dichten en kreeg in de slotfase aansluiting met de kopman. Wiel aan wiel gingen ze de laatste ronde in waarin het voor Raivo helaas mis ging. Een valpartij zorgde ervoor dat hij zijn kansen op de eindzege verloor, twee plaatsen verloor en als vierde werd afgevlagd.

Met een 1-4 in de manches eindigde Raivo op een tweede plaats in het dagklassement. Volgende week zondag wordt de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Boekel.

Daguitslag ONK 125cc in Gemert:
1 Raf Meuwissen 95 Pnt
2 Raivo Dankers 88 Pnt
3 Filip Olsson 82 Pnt
4 Wannes van de Voorde 76 Pnt
5 Loeka Thonies 74 Pnt